זמן ממילא קאתי בקריאת שמע

שאלה:

שלום כבוד הרב,

מי שהולך לישון מאוחר וחושש שמא לא יקרא ק"ש,

אם קורא קריאת שמע לפני שהולך לישון, ומתכוין לצאת ידי חובת קריאת שמע של שחרית, האם לכל הפחות לדעה שסוברת (כמדומני המרדכי) שזמן ממילא קאתי, יוצא ידי חובה ?

תשובה:

פשיטא שאינו יוצא ידי חובה ככל שהוא קורא לפני עלות השחר, שהרי כתוב בשכבך ובקומך – זמן שכיבה וזמן קימה ועדיין לא הגיע זמן החיוב, ודינו כמי שנוטל לולב בחודש אלול ואומר זמן ממילא קאתי… אינני יודע לאיזה דברי המרדכי כוונתך.

שבת שלום.