הוספת קשירות בגדילי-טלית-קטן

שאלה:

שאלה: לגבי טלית-קטן.
הגעתי למקום מלוכלך
ולא היה לי כיסים במכנסיים
להכניס אליהם את הציציות.

אם לקחתי גדיל ציצית וקשרתי אותו סביב עצמו, יותר מפעם 1 = מספר פעמים.
ואחר-כך, כדי לקצר עוד יותר,
לקחתי את 8 החוטים-החופשים של הגדיל, והתייחסתי אליהם כאילו הם זהים לגדיל [למרות שאין כל קשרים ביניהם, -בחלק הזה של הציצית. בחלק הקצה הם חופשיים כל קצה חוט לעצמו.]
= מתחתי והצמדתי את כל 8 קצוות-החוט יחד, ואז קשרתי את "חוטי-היחד"-האלו סביב עצמם.
-וככה קיימתי מספר פעמים. -עד שלבסוף גם חלק "הקשרים" בגדיל, וגם חלק "8-חוטי-הקצה" בגדיל -היו קצרים משמעותית באורכם.
לא-קיימתי "קשירה-מיוחדת",
רק קשירה פשוטה
של הגדיל סביב עצמו.
וככה לקיים גם בכל שאר פינות הטלית-קטן.
-האם הציצית נפסלה לחלוטין
משום שחיוני שאורך כל גדיל ישאר
לכל הפחות כשיעור: י”ב גודלים = כ-24 ס”מ ?
-או שכן ניתן לספור
את הקשירה-הפשוטה-הזאת,
-כקשירה שאינה נחשבת קיצור-אורך
של גדיל-הציצית מבחינת ההלכה,
-כמו שקיפול ודחיסת חוטי-הציצית לכיסים
-לא נחשב לקיצור-הגדיל,
-אף על פי שמבחינה-טכנית
שטח הגדיל נעשה קצר יותר באורכו כאשר מכניסים אותו בדחיסה לכיסים ?

תודה,

תשובה:

לא הבנתי מדוע הוצרכת לכל זה, אין איסור להכנס עם ציצית לשירותים ואין צורך להכניס לכיסים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה דוחה בעיני
    להכניס ציציות למכנסיים.
    אפילו אם עובר אחר-כך
    כיבוס היטב במכונת כביסה.

    אחר-כך אמורים להעביר
    את הציציות
    על העפעפים בתפילה.