לימוד משנה ברורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
כיצד להיזכר בדברי המשנה ברורה והשולחן ערוך, לפעמים זה מרגיש לי "לא מסודר בראש" היאך להשיג בקיאות ?
הוא דן בהרבה פרטים ומשתדלים ללמוד דף ביומיים כולל טור בית יוסף.

תשובה:

אם הלימוד מהיר בשבילך תוריד קצב! העיקר זה לשנן ולסכם היטב וקובץ על יד ירבה. לימוד מהיר ללא זמן מספק להפנמה ולחזרות גורם לשכחה מהירה וחבל.

תצליח מאוד!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מה צריך לכתוב בדיוק, כבוד הרב ?
    למשל מה כבוד הרב כותב במחברתו האישית (או במחשב) ?
    יש לי בעיה שאני כותב הרבה ולא חוזר על מה שכתבתי הן מפני שכתבתי יותר מדאי דברים או שפשוט לא נוח לקרוא מכתב יד, וגם עדיף לי לפתוח משנה ברורה "אם כבר".

  2. לא חייבים לסכם דוקא בכתב. יש לחזור לשנן לסכם בפה מה יוצא, ולא להמשיך עד שלא ברור הכל. ולעשות חזרות מזדמנות, נניח כל שבת על מה שלמדו השבוע וכדומה. בהצלחה

  3. לפעמים כן, סיכום בכתב זה דבר הכי נפלא שיכול להיות, זה מחדיר את הלימוד חזק לראש. רק שאם אין לך זמן יש עוד אפשרויות.