שותה כל היום בהפסקות קצרות – מתי מברך?

שאלה:

שלום לכבוד הרב, איך לנהוג לעניין ברכת שהכול, 1,כשאני שותה מים במשך כל היום עם הפסקות קטנות או גדולות. 2,אם אני יוצא לקבל סחורה בחוץ לחמש דקות ורוצה לשתות שוב האם לברך שוב?

תשובה:

אם יצאת תחת כיפת השמים יש לברך שוב.

באופן כללי אנחנו לא ממליצים על ההנהגה שלך… ראה כאן בהרחבה מה שכתבנו על כך.

חודש מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב
    היסח הדעת בברכות הנהנין: תלמיד שמברך על פרי בכיתה ויצא להפסקה האם לאחר שחוזר צריך לברך שוב? מצד אחד יצא החוצה מהכיתה מצד שני הבית ספר נחשב כרשות אחת שכן מתוחם בגדר.
    תודה

  2. אם יוצא תחת כיפת השמים בלי ספק חייב לברך, ובכל מקרה כיון שיש כאן היסח הדעת גדול, זו ממש לא הנהגה נכונה, הנכון הוא לברך ברכה אחרונה אז לצאת.