מקלחת משותפת לאחיות -חינוך ילדים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הבנות שלי מאוד אוהבות לעשות אמבטיה יחד( בנות 4, 6).
אתמול שנכנסתי למקלחת הן נבהלו כאילו עשו משהו לא בסדר . נראה לי שהגדולה אמרה לקטנה להתנהג בהתנהגות מסוימת לא צנועה . הוצאתי את הקטנה ואמרתי לגדולה שלא אתן להן יותר להתקלח יחד כי היא מתנהגת בחוסר צניעות . לא יודעת אם פעלתי נכון ואם באמת כדאי למנוע את המקלחת המשותפת שלהן ואיך זה ישפיע על הגדולה אם אמנע ?? האם נכון בכלל למנוע ? והאם יש בדיבור שלי חשש לנדר? לא זוכרת את הניסוח בו השתמשתי
תודה לרב

תשובה:

תעשי זאת בהשגחה בלבד. חשוב לדעת, שילדות בגיל זה, גם אם הן עושות משהו כביכול לא צנוע, הן לא מבינות כלום, אין לזה משמעות של ממש, אלא שצריך לחנך זה נכון, ולכן השיטה היא לא עונש או גערות, אלא חינוך נעים לצניעות, וכמובן השגחה.

אין חשש נדר.

בהצלחה