מה עושים כשכל הזמן נכשלים

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות:
אני בן אדם שעשיתי מלא חטאים וכמובן עושה מצוות כמובן לומד תורה הלכות ועדיין שב לחטאים
1. האם זה אבוד בדור אחרון שלנו להתחזק ולעלות ברוחניות
כלומר יש לי צאנס לחזור לעבודת השם כמובן אני לא יוותר על זה כן?
2. מתי שהמשיח יתגלה מה הדין של אותם האנשים חטאו ועברו עבירות
שבאותה זמן שהתגלה?
3. שאני תמיד עובר עברות ושב בתשובה כלומר חוטא ואשוב
האם אני עושה צחוק מבורא עולם שאני עובר עברה ואחר כך חוזר בתשובה
קשה מאוד האם יצר הרע הזה אני לא יודע מה לעשות אני פוגע באבא שחוטא ושב אין לי לאן לשוב יש לך טיפים מחזקים שאתה יכול לתת לי?
4. פגמתי בפגם הברית האם אני חוזר בתושבה שלא אחזור לעברה הזו האם בורא עולם סולח לי על זה זה עברה מאוד קשה האם אבא סולח לי על עברה הזו שעברתי?

תשובה:

שלום ידידי, נאמר בפסוק "שבע יפול צדיק וקם", כלומר, טבע האדם הוא שאינו מצליח כל הזמן שלא להכשל, ואסור להתייאש מכשלונות, העיקר זה שמנסים ומשתדלים, וגם אם חלילה נכשלים, מיד מתנערים קמים וממשיכים. היאוש מעבירות הוא עצת היצר שרוצה לשבור אותנו ולומר לנו "אתה בין כך לא שווה, ובין כך נכשל", יש לזכור שאת זה היצר הרע אומר לנו, האמת היא שבורא עולם אוהב אותנו, ושמח בכל התקדמות, בכל נצחון, ומכפ]ר לנו על כל חטאינו כאשר אנחנו שבים אליו באמת, וככל שאדם ממשיך להלחם ולהתקדם, הוא בן אהוב לבורא עולם.

שנזכה לכל הישועות.