עובדת שמעבירה את הזכאות הנחה לאחרים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
גיסתי לעתיד עובדת בסופר פארם ויש לה הנחה שם. האם אפשרי להשתמש בזכאות שלה ??
אם בעלי השתמש וקנה מוצרים לתינוקת דרך ההנחה שלה זה בסדר? כמובן שהיא יודעת מזה ..

תשובה:

שלום וברכה,

אם נותנים הנחה לעובדת עד סכום מסוים, יש לה זכות להעביר את ההנחה לאדם אחר. אם נותנים לה הנחה לא מוגבלת – כל מה שתקנה יש לה הנחה, הרי ההנחה היא לה בלבד ולא לאחרים, ולא יכולה להעביר את ההנחה לאנשים אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש לה הנחה מוגבלת – עד סכום מסוים, פירושו שהם מזכים אותה בסכום מסוים, ומותר לה להעביר את הזכאות שלה לאחרים. אבל אם הזכאות לא מוגבלת, א"כ לא נתנו לה סכום מסוים אלא מסכימים לעשות לה הנחה, וברור שההנחה קיימת רק לה ולא לאחרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב!
    ואם קיבלתי מתנה מאותה עובדת או מהמשפחה ואני לא יודעת אם נעשה שימוש בהנחה או לא .עליי לחשוש שאולי אני שותפה לגזל ?

  2. אם קיבלת ממנה מתנה אין שום חשש גזל. מותר לה לקנות מתנה עבורך כשההנחה על חשבונה, זה נחשב שהיא קנתה לעצמה ונותנת לך מתנה.