נוברינג – חציצה בטבילה ובבדיקה

שאלה:

אשתי שמה מניעת הריון בשם נוברינג ולאחר ועשתה בדיקות של 7 ימים נקיים והפסק טהרה וכן טבלה ביחד עם הטבעת ורק לאחר יום חשבתי שיש בזה בעיה השאלה היא מה לעשות

תשובה:

שלום וברכה

יש פוסקים שאומרים שיש להוציא את הטבעת לפני הטבילה, ולדעתם בבדיקות די אם תוציא את זה רק בהפסק טהרה. אולם דעת הגר”א וייס שליט”א להיפך, שדווקא בטבילה אין זה חוצץ בגלל שזה רפוי, אולם בבדיקות לכל הפחות בבדיקה של היום הראשון והאחרון צריך להוציא לפני הבדיקה, לכן למעשה יש להקל בדיעבד, אבל ודאי רק בדיעבד, מי שרוצה לטבול בכשרות בלי פקפוק תוציא את הנוברינג בהפסק טהרה, בבדיקות ראשון ושביעי [באחת מהן כל יום מאלו הימים] וכמובן בטבילה.

מקורות:

ראה כאן.