הטיית הראש לצדדים בקדושה

שאלה:

שלום!
האם זה נכון שאומרים קדושה ואומרים 'וקרא זה אל זה' ואמר' יש כאלה נוהגים להפנות את ראשם לצדדים. האם זה נכון שאין לזה מקור?

תשובה:

בשו"ת אז נדברו חי"ג סי' לב אות ג' כתב שאין לזה מקור, ושאנו אין נוהגים כן. אולם כנראה שיש לזה מקור אולי עפ"י הקבלה, שכן בשו"ת שיבת ציון ח"ב עמוד קטז להגרב"צ מוצפי שליט"א כתב, שאביו הצדיק המקובל רבי סלמן מוצפי זצ"ל היה נוהג לעשות כן ואף הורה לתלמידיו לעשות כן, אולי זה מנהג שהיה נפוץ בקהילות הספרדים. וראה עוד בשו"ת רבבות אפרים ח"ג סי' סא.