זמן תפילת ערבית

שאלה:

תפילת מעריב ביחידות צריך לכתחילה לקרוא שמע ולהתפלל בצאת הכוכבים?

תשובה:

שלום וברכה

כדאי מאוד, כי הרי אסור לאכול ארוחת ערב לפני תפילת ערבית וכו', אבל ההמלצה שלי לא להתפלל מיד בצאת הכוכבים הראשון, אם בלאו הכי נמצאים בבידוד ולא יכולים להתפלל במנין, כדאי להמתין לפחות לזמן החזון איש, כ40 דקות לאחר השקיעה. ומי שמקפיד להתפלל לאחר זמן רבינו תם, תבוא עליו הברכה, העיקר לא לשכוח חלילה.