שכר מטפלת שהילד חלה כמה ימים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני שומרת על תינוקות וסיכמתי עם ההורים שלהם מראש על תשלום מסויים לפי חודש. כלומר סיכמנו על תשלום חודשי.
רציתי לשאול מה צריך לעשות במקרה של ביטולים? למשל הילדה חולה/אחד הילדים בבית חולה ואז האמא נשארת לשמור עליה.. וכל מיני מקרים כאלה. מה עושים מבחינת התשלום?
וגם במקרים שפתאום אני לא יכולה ביום מסויים?
אשמח לתשובה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר סוכם על תשלום חודשי והילד חלה ליום או יומיים, חייבים ההורים לשלם שכר מלא על אותו חודש.

אם המטפלת לא יכלה לשמור יום או יומיים יש להפחית מהתשלום עבור אותם ימים שהמטפלת לא עבדה.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר קבעו מחיר חודשי, לא ניתן להפחית על ימים שההורים לא שלחו, אפילו אם המניעה לשלוח את הילד היה מחמת אונס, כיון שקבעו מחיר של חודש לא מפחיתים ימים אלא משלמים עבור חודש מלא. ושונה מהדין שמוזכר בשו"ע סימן שלד ס"ד שאם חלה התלמיד שפטור אביו מלשלם, ששם לא עבד כלל, אבל אם נשכר לחודש ועבד רוב החודש לא ניתן לחלק את החודש. ורק אם היה אונס של חודש שלם היה ניתן להפחית את התשלום מאותו חודש, אבל לא ניתן לחלק את החודש לימים, אם קבעו שהתשלום לפי חודש.

במטפלת שלא עבדה גם אם זה מחמת אונס, פטורים ההורים מלשלם עבור אותם ימים – ראה שו"ע סימן שלג סעיף ה: "וה"ה למלמד שחלה שמנכין לו דמי חליו". וראה בש"ך ס"ק כה ובקצות שם ס"ק י.