פנקייק מלוח

שאלה:

מה יהיה הדין של פנקייק מלוח שאין בבלילה סוכר ,שעשוי מעיסה רכה ,לא מאוד רכה אבל רכה ,שאני שם אותה במחבת עם קצת שמן וזה מתפשט במחבת ממש לאט לאט ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ששאלתך היא לגבי דין קביעות סעודה [המוציא על כמות קטנה ודאי שלא], כלומר לדין טריתא שבסי' קסח סעי' טו, אם זה מתפשט מעצמו זה לכאורה עדיין בכלל טריתא, מה שלוקח זמן זה גם בגלל הכמות, למעשה זה לא צריך רידוד.