ימי מחלה בלי מחלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אם העובד בריא וכשיר לעבוד, האם מותר להוציא אישור מחלה מהרופא, ולתבוע את המעסיק על ימים אלו, על סמך האישור של הרופא?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום של ימי מחלה ניתנים רק למי שנמצא במצב שבריאותו לקויה, ולכן אסור לקחת ימי מחלה אם העובד לא עונה על הקריטריונים של בריאות לקויה. עובד שמביא אישור מחלה מרופה והאישור מבוים עובר באיסור גזל. ורבים נכשלים בדבר!.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמה שזה נכון,ומאוד כדאי להזהר.
    ואני מסתפק מהי הרמה של המרגש הלקוי כדי לא לעבור בגזל. היום אנשים שולחים דרך האתר אינטרנט בקשה לרופא עם התאריכים המבוקשים,והרןפא שולח להם אישור מחלה כרצונם.
    לכן,פשוט לי שאם העובד חש בטוב ומבקש אישור ומשקר שחש רע,זה גזל גמור.
    אבל מה אם למשל חש מעט חלש,או עייף בצורה חריגה? בעבר אדם היה הןלך לרופא והרופא היה מפעיל שיקול דעת רפואי,נותן אישור או לא.
    היום השיקול דעת נתון לפציינט…