הפרדת שקיות אשפה בשבת

שאלה:

שלום לרב.

יש שקיות אשפה שנפרדות אחת מהשניה, בניגוד לגליל שכאשר קורעים את השקית יוצרים את הפתח בשקית הבאה. השקיות מקופלות בצדדים בהלחמה וגם בפתח של השקית. כלומר, בהפרדת ההלחמה יוצרים את הפתח בשקית, ופתיחת ההלחמה בצדדים פותחת את השקית לגמרי.
ממה שידוע לי זה איסור מתקן מנא.
האם בדיעבד, שפתח את ההלחמה בפתח ובצדדים של השקית יש על מה לסמוך ? חשבתי לדמות את פתיחת ההלחמה של השקית, לגביעי לבן שמחוברים ביחד. וכמו שלשיטת המתירים -מותר להפריד את הגביעים בשבת, מכיון שחיבורם לא נעשה לקיום, אלא על דעת שהקונה יפריד אותם בעת אכילתו, ואין בזה חשש מתקן מנא ולא משום מחתך, כך לגבי השקית, החיבור בהלחמה לא נעשה לקיום, אלא על דעת שהקונה יפריד את ההלחמה בשעת השימוש של השקית.

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בהדבקה, גם אם היא חלשה זה ממש מתקן מנא ואסור, וגם בדיעבד אין להשתמש, הגדרים שאמר בזה הגרש"ז אויערבך וכפי שהזכרת לגבי גביע לבן, מאוד דקים וקשה לעשות בזה דימוי מלתא.

אבל יש לדעת שהרבה פעמים זו לא הדבקה אלא רק לחץ או חום של האריזה, וזה לא דיבוק ומותר.

שבוע טוב.