הגדרה של בחזקת בשרי

שאלה:

מה ההגדרה ההלכתית למה שנקרא בחזקת בשרי, והאם מותר לאוכלו עם מאכל חלבי והאם צריך להמתין 6 שעות

תשובה:

שלום וברכה

אינני אוהב את המילים בחזקת בשרי כי כל אחד אומר אותם על משהו אחר… אם כוונתך למאכל שנקנה בחנות שמוכרת בשר, ולא מקפידים שם על שמירת סטריליות בין הפרווה לבשר, אין לאכול את הפרווה עם חלב אבל אין צורך להמתין שש שעות, אם הכוונה למשהו אחר, תשאל מפורט יותר.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכן שאלתי אם יש הגדרה הלכתית ולא ע"פ מה שכל אחד אומר כפי שכתבת .אני הבנתי שבחזקת בשרי נקרא מאכל פרוה שנאפה בתנור בשרי בתוך 24 שעות ואין צורך להמתין שש שעות כמו שכתבתם , מה הדין לגבי אכילתו עם מאכל חלבי ואם עברו 24 שעות מע"ל.

  2. לגבי תנור, כיון שלא ברור שהוא נקי אין לאכול עם חלבי גם אם אינו בן יומו, אלא אם כן מדובר בתנור ביתי שאתה מכירו ויודע שהוא נקי, שאז דינו כסיר נקי למשל שלמנהג בני ספרד בבן יומו מותר בדיעבד ובאינו בן יומו אפילו לכתחילה, ולבני אשכנז אסור בבן יומו אפילו בדיעבד ובאינו בן יומו מותר בדיעבד.