ביוץ באמצע שבעה נקיים

שאלה:

שלום רב,
1. אישה שפספסה בדיקה של יום הראשון נקיים (אבל בוודאות היה נקי) יכול להיחשב לצורך ספירה ?
2. מדאורייתא (כך הבנתי) היו סופרים 3 יום נקיים, ואז חז"ל קבעו 7.. האם יש מקום לקצר מ-7 בנסיבות מסוימות?.. (לא מעט בנות הביוץ יוצא בימים האלה ואז הן מפספסות עיבור- מה שנקרא "עקרות הלכתית", ומה היו עושים בעבר, כשלא היו כדורים דוחי ביוץ ?..).

תשובה:

שלום וברכה

1. אין להחשיב יום זה כחלק מהספירה, הבדיקות ביום הראשון והשביעי הן לעיכובא.

2. אין מושג של בדיקות שלושה ימים, יש הבדל בין נידה לזבה שזה משהו אחר מבחינת העיתוי של בוא הדם [הנושא של שלושה ימים הוא מבחינת מספר ימי הזיבה ולא מבחינת מספר ימי הנקיים אבל לא נכנס לכך עתה]. למעשה תקנת חכמים בכל ראיית דם להמתין שבעה ימים כמו זבה, ואין מקום להקל בכך כלל. אשה שיש לה ביוץ בשבעה נקיים יכולה לסדר זאת תרופתית בצורה קלה, בעבר זו היתה באמת בעיה גדולה מאוד [ידוע קונטרס רחב שכתב בז בזמנו הגרש"ז אויערבך לגבי ראיית דם דרך שפופרת אם אוסרת את האשה וכמה פלפלו בדבריו לכאן ולכאן] בכל מקרה לא הקלו ואין מקום להקל, וגם אין בכך צורך, מדובר בכדורים פשוטים ובטוחים.

שבת שלום ובהצלחה.