שינה בבית יחידי

שאלה:

צום קל ושלום וברכה אני רוצה לשון עם בחור נוסף בדירת חדר בלילה האם יש איסור אישות בענין וכן האם מותר לאדם לישון לבד בלי אדם נוסף בלילה מה הדין לקולא ולחומרא

תשובה:

שאלותיך סותרות זו את זו… אתה שואל עם מותר לישון עם אדם נוסף בלילה ואם מותר לישון לבד… מותר לישון עם גבר אחר בלילה באותו חדר אין סיבה שלא, ומותר גם לישון לבד, אף שאמרו חכמים שלא ישן אדם בבית יחידי, כבר כתבו אחרונים שאם יש מזוזה ולא מדובר במקום מבודד, מותר. כמו כן, יש שהקפידו כשאדם ישן יחידי שיהיה איזה אור קטן דלוק.

מקורות:

חלקת יעקב או"ח סי' נז.