גריסת זהר לבעל קרי

שאלה:

שלום הרב,
שמעתי שיש סכנה בגריסת זהר לבעל קרי שלא טבל. האם זה כך ואסור לגרוס עד שטובלים ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אכן מהרח"ו בהקדמתו לעץ חיים מזהיר מאוד שלא ללמוד קבלה מי שהוא בעל קרי, לומדי קבלה ודאי יקפידו על טבילת עזרא. אמנם בזוהר יש גם חלקים שהם מדרשים שאינם עוסקים בתורת הסוד.

יום מבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אומנם אם יקח מקלחת ברצף יחשב לו כ-ט'-קבין מים,וגם כמו שכתב הארי"זל שאם למעשה לא יכול לטבול, יוכל ליטול 40 נטילות ידיים לפי סדר וכוונה מסויימת ויחשב לו כטבילה.וכך מובא גם מהבעש"ט,המאור עניים,האמת ליעקב,הבן איש חי,הכף החיים ועוד.