יודע עתידות

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
רציתי לשאול דבר שמטריד אותי כבר הרבה זמן, יש לאבא שלי מכר כבר שנים ארוכות, שהוא לומד מידי פעם יותר קורא תהלים, מחזיק סמרטפון, לדעתי פרוץ, ואולי עם הגנה רדודה מאוד, הוא במראה חיצוני נראה מזרוחניק והשקפותיו לא בדיוק בלשון המעטה כהשקפתינו, ובכל זאת האיש הזה כמסיח לפי תומו עם אבי בתור חבר, אומר לו דברים שרק אני ובעלי יודעים, למשל כשנכנסתי להריון ואף אחד לא ידע מזה, אמר לאבי שיגיד לי לבשר לו את הבשורה, הוא יודע על בעיות, דברים משמחים, כל מיני דברים שקוראים ואף אחד לא אמר לו עליהם, וכמו שהבאתי מקרה אחד שהיה לאחרונה יש עוד עשרות מקרים כאלו, הוא איש פשוט, אבל לדעתי לא צדיק בכלל, ובוודאי שלא תלמיד חכם, אני ובעלי משתגעים כל פעם מחדש מאיפה הוא יודע?
כמובן שהוא מספר את הסיפור הנודע שיום אחד אלוקים התחיל לומר לו מסרים ממתי שאחיו נפטר..
יש לציין
א. הוא אדם נורמלי לחלוטין.
ב. לא כזה צדיק.
ג. אבא שלי שאל את הרב גרוס, אני לא יודעת בדיוק מה הוא סיפר לו, והוא אמר לו שאנחנו לא צריכים להתערב לשם דרך מי הוא נותן את המסרים.
ד. הוא יודע הכל עתיד והווה השמור בסוד.
ה. אני ובעלי לא מדומיינים כלל ומאוד מציאותיים.
ו.חלק במשפחה מאמינים לו, למרות שהמשפחה שלי בני תורה, שגדלו והתחנכו כחרדים מלידה.
מה זה?
איך זה?
ואשמח גם לדעת אחרי התשובה גם איך להתמודד עם זה, זה מציק הזוי, וגורם לבילבול ולויכוחים.
סליחה על האריכות.

תשובה:

שלום וברכה

אישית אני לא מאמין שזה כך, הוא בטח אדם עם אינטואיציה ומצליח לצלוף מפעם לפעם, אבל בל מקרה אין להתייחס לזה, יהדות אינה מיסטיקה, אנחנו מחוברים רק לתלמידי חכמים צדיקים ולא מנבאי עתידות ויודעי חלומות, מה שהרב עובדיה והרב אלישיב לא ידעו, כנראה לא אמורים לדעת בזמנינו, וכבר אמרו חכמים שמיום שנחרב בית המקדש ניתנה נבואה לשוטים…