בניה בבניין משותף

שאלה:

אני גר בבניין משותף בקומה ד' ורוצה להרחיב ללא היתרים, והשכן בחצר מונע לא נותן לי לבנות כיוון שבעתיד רוצה לעשות שם סוכה, ורוצה שאצמצם את הבנייה, יצויין שכיום יש לשכן חצר גדולה, והוא רוצה לעשות סוכה במקום ההרחבה שלי ובשאר החצר לסגור לחדרים, א. האם השכן צודק. ב. לפי התוכנית שלו יהיה לו סוכה של 18 מ"ר, בעוד שלכל הבניין גודל הסוכה הוא כ-8 מ"ר. ג.האם רשאי למנוע ממני ליכנס לחצירו לצורך הבניה עד שאתחייב לו שאיני בונה במקום שהוא רוצה לעשות סוכה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם החצר מוצמדת לדירה שלו – חצר פרטית, מותר לו לעכב עליך שלא תבנה מע"ג הסוכה שלו, למרות שיש לו סוכה גדולה יותר מכל השכנים, כיון שהוא רכש דירה עם זכות לחצר גדולה.

אם החצר היא חצר משותפת, עליכם לפנות לדיון כדי לשמוע את הצדדים, ואז יפסקו לכם איך לחלק את השטח המשותף, כדי שכולם יקבלו בשווה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך ללכת לדיון קשה לענות אם לא רואים את כל הפרטים. בעיקרון אם זה חצר פרטית יש לו זכות סוכה, אם בונה פנלית הוא מאבד את הזכות של הסוכה. אבל אם רוצה לפרק ולבנות במקום אחר יתכן ויש לו זכות.