פרסום נגדי על מכירת דירה עם הבטחות שווא

שאלה:

דייר בבנין המעונין למכור דירתו, תוך ודאוות לרוכשים ע"י פרסומו במודעת המכירה וכן ביצוג פומפי – על אפשרות לבניית והוספת יחידות דיור ויצירת חללים בחצרו – וכן מתחת לביתו [שהן רכוש משותף]
האם מותר לשאר שכני הבנין לפרסם פרסום נגדי באותו אופן ויצירה שהמוכר פרסם כהגנת אמת הפרסום, ??
בזה הלשון-
"שעל הרוכשים לברר אם אכן ינתן להם אישור לבנות"
וללא השמצות או הוצאת לשון הרע והוצאת דיבה
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפרסם פרסום נגדי כדי להעמיד את האמת ושהקונה לא יטעה ויקנה דירה עם הבטחות שוא.

גם אם הקונה יקנה אין שוב חיוב להסכים לאפשר לו לבנות, והבטחת המוכר לא מחייבת את השכנים, ויתכן שגם לא יוכל לטעון מקח טעות, כיון שכל קונה אמור לברר את האפשרויות בניה אם הם חוקיים, ואם מדובר בשטח פרטי או בשטח משותף, ואם כל שכנים יסכימו או יתנגדו ושלא מדובר בהבטחות גרידא.

בהצלחה.