שמן שכשר לחנוכה ופסול לשבת

שאלה:

איזה שמן מותר בשבת ולא בחנוכה

תשובה:

שלום וברכה,

בשמן של איסורי הנאה, י"א שמותר להדליק בהם נרות חנוכה כיון שאסור להשתמש לאור הנר, ומצוות לאו להינות ניתנו. אבל בשבת יהיה אסור להדליק בשמן של איסור הנאה כיון שצריך נרות שיוכל להשתמש לאורם.

אמנם על עצם הדין אם מותר להדליק נרות חנוכה משמן שאסור בהנאה הוא מחלוקת. ראה באר היטב סימן תרעג ובשערי תשובה שם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמדומה שכוונת השואלים היתה, בשמן של שביעית.
    וכמו שכ' בדרך אמונה פ"ה שאסור בחנוכה ומותר בשבת.
    ולי קשה שלכאורה בימינו שלא מדליקים בשמן זית שראוי למאכל, יהיה אסור גם בשבת משום הפסד שביעית.