ברכת בשמים על פרחי קנאביס

שאלה:

שלום,
יש ברשותי פרחי קנאביס רפואיים, זה צמח לכל דבר, שיוצא ממנו גם ריח חזק ונעים במידת מה.
האם בהרחה (הרחה לא מסממת ואין עם זה שום בעיה הלכתית או חוקית) יש לברך ברכת הבשמים? או שברכת בשמים היא רק על צמחים מסוימים או ריח טוב באופן מובהק? ואם כן, האם "עצי" "עשבי" או "מיני"?
תודה

תשובה:

אם זה ריח נעים יש בהחלט לברך, אינני מכיר את הצמח הזה מקרוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לקנאביס יש גם זכר וגם נקבה, הוא בעל גזע אחד, נשאר משנה לשנה ובנוסף לכל גם מעל לג' טפחים ואפי' מגיע ל2 מטרים כך שברכתו עצי בשמים לכולי עלמא.

  2. שלום, קנאביס לא נשאר משנה לשנה, לאחר שהוא מסיים את תקופת הפריחה הוא בדרך כלל יתייבש וימות, יש מקרים בהם צמחים מצליחים לשרוד עוד עונה אבל אלו היוצאים מן הכלל

  3. ברכת הריח על קנאביס:
    הכלל בהלכה שאן הצמח יוצא כגזע מהאדמה וממנו יוצאים הענפים והם דומים לגזע, וכמו כן מאותם ענפים יוצאים הפירות והעלים וגובהו יותר משלושה טפחים אז דינו כעץ לכל עניין ודבר כולל ברכת הריחמאף על פי שלא מתחדש משנה לשנה.
    בורא עצי בשמים.

  4. אם שורש לא קמל אלא הוא מוציא גזע חדש בשנה הבאה ללא זריעה מחודשת אתה צודק, אם צריך זריעה חדשה יש בזה מחלות הפוסקים כמובא בביאור הלכה סי' רטז, ומסקנתו מספק לברך מיני בשמים.