קופת גמל לילדים מכספי מעשר

שאלה:

שלום וברכה. האם מותר לפתוח לילדים קופת גמל ולשים שם את כספי המעשר. קופת הגמל יכולה להות שלהם רק בגיל 18 ואילך. אם יצטרכו כספים משם אני אוכל להוציא להם. כמו לימודים, רכב וכו. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין אפשרות לקחת כספי צדקה ולשעבד אותם לכל כך הרבה שנים בלי שישמשו לצדקה כל אותו הזמן. אתה יכול להפקיד בגמ"ח הלואות העוסק במצוות כל הזמן, וכשהילדים יגדלו ויזדקקו לעזרה לנישואין וכדומה, לקחת מהגמ"ח את הכסף בחזרה ולתת להם. אמנם תפסיד ריביות הקיימות בקופות גמל, אבל זו הדרך להשתמש בכספי צדקה למטרה זו.

מקורות:

אהבת חסד ח"ב פרק יח.