נידוי בחלום

שאלה:

חלמתי שנידו אותי,והבנתי מתוך שיעור ששמעתי במקרה שזה אומר שאני צריכה לעשות התרת נדרים,עכשיו שאני מנסה לחשוב על הנדר שזה יכול להיות עולה לי מלא אפשרויות של נדרים גם נדר שעשיתי פעם ועשו לי עליו התרה וגם קבלות או דברים שעשיתי יותר משלוש ימים או דברים שאמרתי שאני לא יעשה יותר וכו וכו, היום אני יותר מבינה את החומרה ואת הכח של הדיבור ומאוד משתדלת בעזרת ה" לשמור,אבל כרגע אין לי מושג מה לעשות, החלום היה בערב שבת,ולמחרת היה לי חלום של כאילו יוצא ממני מלא נוזל צמיגי שחור שבלעתי בלי כוונה אז אמרתי אולי זה קשור אולי לא ,מה עלי לעשות? ואולי הנידוי בחלום הוא מהמחשבות שלי אבל מצד שני באמת יש מצב שיש לי נדרים שצריכים התרה שאני לא בטוחה שאני יודעת בדיוק כל נדר ונדר אולי אם אני ילמד הלכות נדרים זה כאילו קיימתי? אני לא יודעת מה לעשות תודה כבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה

ההתרה על נידוי בחלום אינה קשורה לנושא של התרת נדרים, זה התרת נידוי, הגמרא בנדרים דף ח' אומרת שמי שנידוהו בחלום יעשה התרה לנידוי בפני עשרה תלמידי חכמים, ואם זה לא מסתדר לו ואינו יכול למצוא כאלו, יאמר שלום לעשרה בני אדם,  ומתוך שישיבו לו שלום, זה יגן עליו מפני הנידוי הזה שספק אם הוא חלום אמת.