אשה כמשגיחת כשרות

שאלה:

אשה שרוצה לסייע לפרסת ביתה ולהתמנות כמשגיחת כשרות, האם יש סיבות הלכתיות שמונעים ממנה להיות משגיחת כשרות, אם סומכים על נאמנותה בביתה (בדיקת תולעים,ביצים וכו') מדוע אינה נאמנת להיות משגיחת כשרות בכל מפעל מזון, מסעדה וכיו"ב ואם מטעמי צניעות האם יש הבדל בשעות העבודה במשך היום או אם התפקיד מחייב אותה להיות נוכחת גם בשעות הערב?

תשובה:

שלום וברכה

אשה נאמנת על כשרות אבל בהחלט זה חורג מגבולות הצניעות שאשה תשמש כמשגיחה במטבח במידה ויש בו גברים. כמו כן היא חייבת להיות בקיאה מאוד בהלכות, משגיח כשרות זה לא משחק ילדים, זה מצריך הכשרה טובה, נסיון, ערמה, והרבה כח ואסרטיביות. לכן זו לא עבודה שמתאימה בדרך כלל לנשים.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם "זה חורג מגבולות הצניעות שאשה תשמש כמשגיחה במטבח במידה ויש בו גברים"
    כיצד משגיחי כשרות יכולים להשגיח במטבח שיש בו נשים?

  2. הבעיה אינה רק עצם הנוכחות של גברים ונשים במקום עבודה אחד שזה קיים בכל מקום היום, אלא הפונקציה שהיא אמורה למלא במטבח הזה ביחס אליהם.