עדי חתימה ועדי מסירה

שאלה:

שלום,
האם עדי חתימה יכולים להיות גם עדי מסירה או שצריך שיהיה דווקא שתי כתות של עדים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בודאי. כך נוהגים שעדי החתימה הם גם עדי המסירה. ראה גם ברמ"א סי' קלד סעי' א: ועי' לעיל ריש סימן ק"ל דלוקחין כת אחת של עדים לחתימה ולמסירה, ולא שני כיתות". כלומר זה עדיף. ראה שם בבית שמואל שהטעם הוא משום שלא יהי כעדות של חצי דבר אם כי אם היו שני כתי עדים זה לא פסול.