בירור כהונה

שאלה:

מעוניין להבין האם אני מחוייב להלכות הכהנים, בייחוד בנוגע לאיסור להינשא לגרושה,
היות שאין הוכחות לכהונה
תודה ויום טוב

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את הסיטואציה. האם אתה מוחזק ככהן. כלומר, אביך וסבא שלך מוחזקים ככהנים ושאלתך היא האם אתה מחוייב לזה משום שלדעתך אין הוכחות לכך שהם כהנים. אז התשובה היא ברורה. החזקה דיה כדי לקבוע שאליך לנהוג בכהונה ובודאי שלא להינשא לגרושה. אולם אם אביך וסבך אינם מוזחקים ככהנים, אנא ממך פרט מה הרקע לשאלה הזו, מדוע אתה סבור שאולי אתה מחוייב להלכות כהנים, ובשמחה נענה לך.

הרבה הצלחה