לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ממזר מדרבנן באישה שנישאה בנישואין אזרחיים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם יכול להיות מצב של ממזרות מדרבנן כאשר האישה הייתה נשואה בנישואים אזרחיים בלבד וקיבלה גט לחומרא?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין לנו אפשרות לגזור גזירות ולתקן תקנות כאלה. ממזרות דרבנן כשמו כן הוא. שחז"ל קבעו שהוא ממזר למרות שמדאורייתא הוא אינו ממזר. דברים כאלה יכולים להיעשות רק ע"י חז"ל ולא על ידינו.

לעצם הנושא, מאחר שאישה שהיתה נשואה בנישואין אזרחיים מעיקר הדין אינה נחשבת בכלל לנשואה לכן לא יתכן ממזרות כלל בסיטואציה הזו. נכון שכאשר אפשר מבקשים ממנה לנסות להשיג גט לחומרא מבעלה אבל זה רק אם זה אפשרי – כלומר, מעיקר הדין היא לא נשואה, ולכן גם לאחר שקיבלה גט כזה עדיין זה לא הופך את הנישואין שלה לנישואין יותר תקפים.