תפילין שנפלו על הריצפה

שאלה:

התפילין של הראש נפל כשבאתי להניח אני צריך לצום? ולכמה זמן

תשובה:

יש חילוק בין אם התפילין נפלו כאשר הם בתוך הנרתיק או קופסת הפלסטיק שעליהם, שאז די בנתינת פרוטה לצדקה, לבין אם נפלו כשהם גלויים לגמרי ועל הריצפה, לא על שולחן, שאז אכן יש חיוב של תענית. אולם גם במקרה שנפלו גלויים, היום שהדורות חלושים, מי שקשה לו להתענות יכול לפדות את התענית בצדקה כדי סעודת אותו יום, וביום זה ירבה בלימוד התורה ויתכפר לו. יש לבדקוק שלא נפגם הריבוע, ומכאן ולהבא להקפיד מאוד על שמירתם.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' מ' סק"ג. שו"ת חיים שאל חלק א' סי' י"ב, ור' בשו"ת מהר"י ברונא סי' קכ"ג שנערים צעירים אינם צריכים להתענות אלא ללמוד ב' או ג' שעות יותר בו ביום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הייתה תקופה שאני ומשפחתי היינו גרים בקהילה שיש בה בית כנסת . הילדים הקטנים שלי הוציאו מהארון תפילין של הבית כנסת ושיחקו אתו בחצר. מתי שבאתי הזדעזתי. ניקיתי אותו בזהירות והחזרתי למקום. מה עוד עליי לעשות?