בנייה על גג משותף

שאלה:

בנין 4 קומות והגג 210 מט"ר והדייר העליון מקומה רביעית רוצה לבנות על הגג את ה 30 מטר המגיעים לו והשכנים מתנגדים על אף שכל הקומות אין להם שום גישה לשימוש בגג חוץ מדודי השמש?
האם יש לכופם שלא להתנגד??

תשובה:

שלום וברכה,

הגג הוא רכוש משותף, ויכול האחד לדרוש חלוקת השותפות ולקבל את חלקו בגג אם נותן לשאר הדיירים גם חלק שווה ברכוש המשותף. והשכנים לא יכולים לעכב אלא אם כן יש סיבה הגיונית שלא לחלוק את הגג.

בהצלחה.