ספרים בחדר השינה

שאלה:

האם מספיק להכניס את הספרים למגירה ולסגור אותה או לארון ולסגור את הדלת או שישנם תנאים נוספים ע"מ להחשיב זאת כרשות נפרדת?

תשובה:

כדי שיחשב רשות נפרדת זה צריך להיות ארבעים סאה, אם זה לא בשיעור זה, יש לכסות את המגירה.

מקורות:

שו"ע רמ, ו.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. מכפילים אורך ברוחב ואז בגובה ותוצאה היא כמות הליטרים שמכיל הארון\השידה לדוג' ארון בגובה 2.40 עומק 0.3 ורוחב 1.40 שזה אומר 0.3*1.4*2.4= 1.008 מהש שאומר שהרון מכיל 1008 ליטר, מגירה ברוחב 30 על 30 בגובה 10 יוצא 0.3*0.3*0.1= 0.009 כלומר מכיל 9 ליטר וכן הלאה
    צריך לשאול אם מחשבים רק את החלל הפנימי או גם את עובי הדפנות?

  2. כשיש ארון או שידה עם הרבה מגירות ובהנחה שהארון אכן יש בו את השיעור האם כל מגירה נחשבת בפני עצמה או שמא כל הארון נחשב ליחידה אחת ובס"ה יש את השיעור