צירוף אוכלי לחם ומזונות לזימון בעשרה

שאלה:

שלום לרב. בסעודה 3 אכלו לחם ושבעה ומעלה אכלו מזונות.איך יזמנו-יאמרו לאלוקינו כי יש עשרה שאכלו או חייבים שבעה שיאכלו לחם בנוסף ל3 מזונות כדי לומר לאלוקינו? בתודה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

לא מצינו חילוק בין מזונות [פחות משיעור קביעות סעודה] לירק בענין זה, ודוקא כשיש שבעה שאכלו פת, מצטרפים לעשרה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצז סעי' ג ומה שהאריך בביאור השיטות בענין זה בכף החיים שם ס"ק כא.