פדיון הבן בליל היום השלושים ואחד

שאלה:

שלום,
תינוק נולד ביום שמחת תורה, כב בתשרי בשעה 12 בצהריים.
האם ניתן ונכון לערוך פדיון ביום רביעי בלילה כב חשון, 27.10 למניינם? נוהג כספרדים

תשובה:

שלום רב,

נקודים ונאמר, שהמנהג הפשוט בין לאשכנזים בין לספרדים שלעולם לא פודים לפני יום ל"א, גם אם עברו כ"ט י"ב תשצ"ג כלומר 29 וחצי יום מהלידה.

ראה שו"ת חתם סופר אורח חיים סימן פ"א ובליקוטים סימן ז', ובשו"ת עונג יום טוב יורה דעה סימן ק"ג וכן נקטו גם ברב פעלים יורה דעה סימן מ"ט ונ' שדי חמד בכללים מערכת פ' כלל ל"ט שו"ת יביע אומר חלק ה' יורה דעה סימן כ"ה וראה בזה עוד בשו"ת גנת ורדים יורה דעה כלל ו' סימן י' ובשו"ת צל הכסף ח"ב יו"ד סי' ו. וכן הורה הגרש"ז אויערבך והדברים פשוטים וידועים.

לגבי הפדיון בלילה – ליל ה31, נחלקו הש"ך והברכי יוסף, לדעת הש"ך ממתינים ליום ולדעת הברכי יוסף שם בסי' שה ניתן לפדותו כבר בלילה, ולא הייתי מיקל בזה בשום אופן במצוה כזו של פעם בחיים לעשות באופן שנתון במחלוקת הפוסקים, אף שיש שסמכו בכך על דברי הברכי יוסף.

בהצלחה רבה ורוב נחת!