פדיון הבן – הפרשי שעות בין חו"ל לארץ ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בבכור שנולד בישראל בתאריך לצורך העניין כז' תשרי וטס לאמריקה ונפטר ב-כו' חשוון — באמריקה וישראל התאריך הינו כז' חשוון אם כן לפי ישראל עבר שלושים יום והתינוק חייב בפדיון הבן ולפי אמריקה עדיין לא עבר שלושים יום אלא נפטר תוך שלושים יום ולכן יהיה פטור מפדיון… איך יש לנהוג להלכה במקרה כזה?
האם הולכים אחר מקום הלידה או אחר מקום הפטירה ?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בקובץ מבית לוי חלק ד עמ' לו כתב, שגם לגבי פדיון הבן, הקובע הוא מקום המצאות התינוק, ואם לפי המקום בו נמצא כבר עברו ל' יום קודם שמת, יש לפדותו [הכל כפי תנאי דין זה של קטן שמת, ראה ס' אצר פדיון הבן חלק א פרק ג כל הכללים לפי זמן פטירתו].

בשורות טובות.