מותר לעכב את אמירת מודה אני?

שאלה:

שלום,
אולי זה ישמע קצת מוזר אבל יש לי תחביב והוא לכתוב את החלומות שלי כל בוקר על מנת לשפר את זיכרון החלומות שלי. אם לא חושבים קצת על החלום ישר שמתעוררים, הוא עלול להישכח.

האם מותר לי ישר שאני מתעורר (ועוד לא קמתי מהמיטה) לחשוב על החלומות קצת בשביל שלא ישכחו ואז שאני קם מהמיטה להגיד מודה אני ולהמשיך בסדר השכמה?
תודה

תשובה:

על פי הזוהר אדם שמתעורר בבוקר מיד יטול ידיו ולא ישהה את הטומאה עליו. לכן הייתי מציע כן לקום וליטול ידים מיד, ואחר כך יש זמן לחשוב על החלומות, שאגב אין להם כל משמעות…

חלומות נעימים וחיים שמחים וטובים.