מקווה

שאלה:

שלום

האם יש תחליף לטבילה במקווה (לבת זוג שלא שומרת מצוות)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני טבילה בים מועילה כמו מקווה, אבל בתנאי שמקפידים שלא תהיה חציצה וכל הגוף עם השיער יהיה בבת אחת בתוך המים, הכל ככל דיני הטבילה. בגד ים צמוד עשוי להוות חציצה ומונע את כשרות הטבילה. וכמובן לפני כן שבעה נקיים והפסק טהרה.

יתן ה' שתזכו לבית יהודי אמיתי וכשר, והעיקר הקפידו מאוד מאוד על שמירת הטהרה, שלא להכשל חלילה באיסורים חמורים.

גמר חתימה טובה.