שימוש בכרטיס קופת חולים לקבל משקפיים לילד אחר

שאלה:

בקופת חולים אני מקבלת כל שנה משקף עבור כל ילד יש לי כמה ילדים שאינם משתמשים במשקפיים האם מותר לי להעביר את הכרטיס שלהם עבור הילדים שלובשים משקף כדי לקבל יותר מפעם בשנה? יצויין שבאופטיקה אמרו לי שרבים עושים זאת.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להשתמש בזכות של ילד אחד עבור ילד אחר. כל ילד זכאי לרכוש משקפיים פעם בשנה. ילד שאין לו שימוש במשקפיים אין לו זכות לרכוש משקפיים, וגם שאין להעביר זכות מילד אחר לילד אחר.

לאופטיקה אין סמכות להחליט בדבר, הם ממליצים ללקוחות לעשות זאת כדי להרוויח כסף, אבל זה לא כדין. העובדה שרבים עושים כך לא מתיר את האיסור.

כדאי להפנות את השאלה להנהלת הקופ"ח, ואם הם יסכימו מה טוב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    האם א"א לקנות עבור הילד שאין לו משקפיים (ראובן) לפי המספר של אחיו (שמעון) וכך זה יקרא ע"ש ראובן ולמעשה שמעון ישתמש בו?

  2. משקפיים שלא מתאימים למספר של הילד לא נחשב שרוכשים עבורו את המשקפיים ולכן אסור לקחת משקפיים שלא מיועדים עבורו.