מספר שאלות שונות

שאלה:

בס"ד

שלום לרב,

1.צלחות מלמין (סוג של פלסטיק) שהן מבריקות .יש איזה שהיא בעית כשרות בציפוי ?
2.לפני שנתיים בערך היה בגן של הבת שלי מבצע איסוף בקבוקי פיקדון ועם הכסף הגננת נראה לי קנתה משחקים לגן או שהביאה לצדקה(אני לא זוכרת)
אני אספתי ולא הבאתי את הכל.נשאר לי שק בבית.
ביתי כבר מזמן סימה את הגן.
האם אני יכולה לספור כמה בקבוקים יש לי ולתת סכום זה לצדקה?
3.האם מותר להשתמש בסיכת ביטחון בשבת כדי לסגור פתח צוואר של חולצה? ולהוציאה במהלך השבת?
4.בהולדת ילדי הגדולים היתי אומרת נשמת כל חי מול חמותי וגם אח"כ מול אחים שלי.

בשתי לידות האחרונות לא אמרתי .
האם יש בכך נדר?
והאם אני חיבת לומר דווקא מולם או שאוכל לבחור באנשים אחרים?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. לא ידוע לי על בעיה כל שהיא.

2. אם את לא יכוכלה לשאול את הגננת מה היה היעוד המקורי, אפשרי לתת לצדקה.

3. להכניס פעם אחת בככל אחד משני חלקי הבגד זה ודאי מותר. להכניס פעמיים, דעם הרבה פוסקים להחמיר, ראה רבי עקיבא איגר סי' שמ סעיף ז ובמשנה ברורה שם ס"ק כז. וכן יש לנהוג. אמנם החזון איש סי' קנו הקל בזה.

4. את יכולה לומר גם בינך לבין עצמך.

שיהיו תמיד שמחות ושנה טובה ומבורכת.