נעילת שער הגינה בשמיטה

שאלה:

אדם שמתגורר בבית פרטי עם חצר, ובחצר מספר עצי פרי, לבית יש גדר/חומה שמקיפה את החצר והבית ושער כניסה, האם במשך כל שנה שלמה של השמיטה צריך להשאיר את הכניסה לחצר ולבית פתוחה, ביום ובלילה, כדי לאפשר למעוניינים להיכנס ולקטוף פירות, כמובן תוך פגיעה בפרטיות המשפחה שמשתמשת דרך קבע בחצר, וכן פגיעה בבטחון האישי, או שמותר להשאיר את הכניסה סגורה כפי הרגילות בכל השנים.

תשובה:

אפשר לנעול את החצר, ולתלות שלט שמי שרוצה פירות יתקשר לטלפון מסויים ויכניסו אותו פנימה או יתנו לו פירות החוצה. זאת בתנאי שאתה נותן מספר טלפון מדוייק ואכן מגיע בכל עת לפתוח לאנשים, כך תוכל לפקח על אופן הקטיף. כך הורה החזון איש על פי משמעות דברי רש"י בסוכה לט ב, והובא בס' משפטי ארץ פרק י סעיף ד.

אני מניח שלא הרבה אנשים באמת יתקשרו…

בהצלחה