תשלום עבור תיווך דירה

שאלה:

קנינו דירה דרך תיווך,
כשאר נדרשנו לשלם את התיווך התברר לנו שאנו אמורים לשלם זאת בתוספת מעמ.
מבחינה הלכתית, אני, האזרח הקטן כאשר שאלתי מה מחיר התיווך ענו לי 2%. לא דובר על מעמ, לו הייתי חברה זה ברור שזה לא כולל מעמ אבל בתור ב"א פשוט האם הנני נדרש כעת לשלם להם את המעמ?
(אפשר להקביל זאת למכולת כאשר אני שואל כמה עולה חלב ואומרים לי 5 ש"ח זה ברור שזה כולל מעמ…)
אודה לתשובה,
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר קבעו לך מחיר של 2% הכוונה כולל מע"מ. המתווך לא יכול אח"כ לדרוש תוספת של מע"מ. תשלום של תיווך דומה ממש לחלב במכולת שהמחיר כולל מע"מ, כיון שהדרך להודיע על תשלום הוא לאחר מע"מ. ולכן אין עליך חובה לשלם יותר מ2%.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כבוד השואל – הרב ענה לך כפי הנהוג בארצינו הקדושה. אם יזדמן לך לקפוץ לביקור בארה"ב תווכח לראות את אשר נוכחתי לראות אני בעצמי. כל המחירים המתפרסמים הם לא כוללים מע"מ ואגרות והטלים. רוצה לדעת מחיר סופי? תקבל אותו לאחר הרכישה. וזה גם תלוי באיזה איזור אתה גר. יש לכל מדינה את המע"מ שלה ולכל איזור במדינה תוספת מע"מ. כך שאם המחיר ברשת זה $5 זה מחיר הבסיס בכל חנויות הרשת אבל המחיר הסופי משתנה מחנות לחנות לפי מיקום החנות.