רכישת קרקע לשמיטה מכספי מעשרות

שאלה:

שלום

בפרסום של אחד מהארגונים שמתעסקים בעניין השמיטה נכתב שניתן לרכוש את הקרקעות מכספי מעשרות.

רציתי לשאול האם אכן כך?
ומדוע? הרי אתה רוכש את הקרקע והופך לבעלים, אז איך אפשר לקנות משהו בשבילך מכספי מעשרות?
ומה ההבדל בין זה לבין קנית ארבעה מינים מכספי מעשר?
ולמעשה, האם קניה מכספי מעשר זה לכתחילה (מכל הבחינות, כולל מהבחינה הסגולית של הברכות) או שיש עדיפות לקנות מכסף שאינו של מעשר?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בכספי מעשר, הוא שכל מצוה שאתה לא חייב בה, כמו כאן, שאין חיוב שתהיה לך קרקע לשמיטה, מותר לקנות מכספי מעשר, אבל ארבעת המינים שאתה חייב בהם, אין לקנות ממעשרות [לגבי תוספת הידור יש להקל]. ולגבי שאלתך, שאתה בעצם רוכש קרקע ומה זה שונה מכל קנין שאדם רוכש לעצמו, זו לא שאלה, כי זה משהו שאין לך בו שום שימוש חוץ מהמצוה…

אינני יודע להשיב לגבי הנקודה הסגולית.

בהצלחה