עץ מעציץ נקוב – עד מתי ניתן לנטעו לפני השמיטה?

שאלה:

עץ פרי נטוע בעציץ נקוב עד איזה תאריך לפני השמיטה אפשר להעבירו לקרקע

תשובה:

עץ שנטוע בתוך עציץ נקוב [שיש בתחתיתו נקב בקוטר של 2.5 ס"מ לפחות, והוא אינו על קרקע מרוצפת, שאז להרבה דעות הוא נחשב שאינו נקוב], וגוש האדמה הנשאר בו מהעציץ די בו כדי לקיימו לאורך זמן, מותר לנוטעו עד ראש השנה.

עץ הנטוע בעציץ שאינו נקוב, מותר לנוטעו באדמה עד כ"ט באב, כיון שיש בו רק את התקנה לנטוע חודש לפני ראש השנה ואין בו את הבעיה של זמן הקליטה באדמה כיון שהוא כבר נקלט בתוך גוש האדמה שסביבו עוד בהיותו בעציץ.