צורת השקיה בגינה בשמיטה

שאלה:

גינה ביתית שמושקית אוטמטית, קשה מאד לשער מה השיעור של לקיומי ומה השיעור של תוספת לאברויי, עשיתי השקיה ממש מינמלית, אבל יתכן שמספיק פחות, מבדיקה שלי הגננים לא אומרים מדוייק בכלל.
האם מספיק לעשות בערך משהו שנראה לי מינמלי, או שצריך לקרוא לגנן מומחה שידע לשער.
ומה הדין בכל הדברים האלה שבאמת לא ניחא לי שיהיה יותר ממה שצריך, זה לא גינה שאני כזה מטפח והעיקר אצלי שזה לא ימות [לא רק בשמיטה אלא כל השנה….]
או למשל בחורף, שאני לא נוגע כי אני לא רוצה להזיז השעון באמצע השמיטה אבל לכן זה משקה מעבר לקיומי. אבל לא ניחא לי בזה שאדרבה זה מבזבז מים…
ורק רציתי להדגיש, אני מודע לזה שבהשקיה אוטמטית שמכוונת לפני השמיטה יש צד שאין בעיה. אך אני מדבר באופן שצריך לכוון באמצע השנה וכד'. או לפי השיטות המחמירות.
זה מצוה חביבה פעם בשבע שנים ואני לא רוצה ח"ו לא לקיים אותה כראוי בקולות וכד'.

תשובה:

ראשית, נהגו להורות כדברי הגרי"ש אלישיב שמותר השקייה אוטומטית מלפני השמיטה.

לעצם שאלתך, יש לשאול גנן מומחה ולנהוג לפי הוראותיו, אין צורך לשאול את כל הגננים ולברר הדבר לעומקו עד הסוף, כי אין לדבר סוף, אם אתה עושה לפי הוראות גנן, זה בסדר.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק ג הערה 14.