מעט יין של קדושת שביעית שנטף בהבדלה

שאלה:

שלום,
השתתפתי בהבדלה היום שהתברר לי שהיין היה קדוש בקדושת שביעית, כאשר המבדיל סיים לשתות מיין ההבדלה גם אני רציתי ליטול מהכוס של הברכה ולטעום משארית היין , וכך עשיתי, כאשר הרמתי את הכוס טפטפו כמה טיפות על השולחן ( אלו היו טיפות שהיו בתחתית של הכוס ונדבקו שם וכאשר הרמתי את הכוס זה נטף מעט לשולחן) האם זה בעייתי מבחינת קדושת שביעית? או שזה משהו בטל, אני יודע שכאשר היין קדוש בקדושת שביעית אז לא מקיימים את המנהג של למרוח יין של ההבדלה באזור עצם הלוז או במקומות שונים וכן נזהרים לא לשפוך היין מחוץ לכוס

תשובה:

שלום וברכה

לא שופכים מהיין הזה לכתחילה, אבל נטף מעט אין צורך לשתות מה שנטף על השולחן, ראשית זה כבר נפסד ולא אתה מפסידו, שנית, זה שימוש טבעי, ומעט פסולת בטלה ואין בכך איסור. לפיכך מותר לרחוץ כלים שיש בהם שיירי פירות שביעית ככל שזה משהו מועט שלא רגילים לאוספו.

כמובן שאם אוספים את השאריות יש לשים בפח שמיטה אבל לא צריך לאסוף ומותר לרחוץ רגיל כל שהם אכן מועטות כל כך.

מקורות:

ראה דרך אמונה שמיטה פרק ה ציון הלכה אות כד בשם החזון איש לגבי רחיצת מגרדת לאחר ריסוק גדר שיש בו קדושת שביעית, וע"ע דרך אמונה שם ס"ק יג בשם הגרי"ש אלישיב.