שימורים יבול נכרי

שאלה:

מי שמקפיד על החזו"א כדעות שיש להחמיר ביבול נכרי, ויש שימורים שעבר זמן הביעור ובטעות נקנו. מה יש לעשות עמהם? האם לזרוק כאשר ראויים לאכילה [כאשר הקופסה סגורה עדיין]. או חייבים לתת להתקלקל לפני שזורקים. או שבכלל עדיף לתת אותם למי שלא מחמיר את החזו"א.

תשובה:

כיון שמדובר בחומרא ומי שאינו מחמיר בכך על פי מנהגו והוראות רבותיו עושה כדין, אפשר לתת למי שאינו מחמיר בכך.

ערב טוב.