עץ שניטע בשמיטה / לעוקרו / פירותיו

שאלה:

עצים שגידלו בשביעית . האם חייבים להיעקר ואם לא עקרו מה דין הפירות
ומה המקורות

תשובה:

שלום וברכה

עץ שניטע בשמיטה חובה לעוקרו, ואפילו מישהו אחר שזכה בו חייב לעוקרו, בירושלמי שביעית פרק ב הלכה ד יש ספק כאשר הנוטע מת אם היורש חייב לעקור את העץ, והרמב"ם פרק ג הלכה יא פסק לחומרא שחייב לעקור, ולכאורה הוא כך גם בלוקח שקנה ממנו את הבית. אמנם הגר"א גרס מותר לקיימו, אבל הרמב"ם כאמור נקט לחומרא.

פירות של עץ שניטע בשמיטה מותרים באכילה, כמובן לא שמיטה זו האחרונה כי אם כן הםן עדיין ערלה… ראה רמב"ם שמיטה פ"ג הל' יא.