החזרת חפץ שנקנה על מנת לקנותו בהנחה

שאלה:

בסוף השבוע שעבר קניתי נעליים ברשת חנויות גדולה, והסתבר שיש בהן פגם. מרגע שהסתבר שהן פגומות שוב לא נעלתי אותן. היום חזרתי לחנות על מנת להחליפן, וגיליתי שכעת הן נמכרות במחיר זול בהרבה מהמחיר שבו קניתי אותן. לפי חוקי המדינה ניתן להחזיר את הנעליים ולקבל החזר כספי. כיוון שהתכוונתי להחליף את הנעליים בשל הפגם, חשבתי אולי אחזיר אותן ואקבל את כספי, ואחר כך אשוב ואקנה אותן במחיר המוזל.
האם מותר לעשות כן על פי ההלכה או שאין זה הגון?

תשובה:

שלום וברכה,

אין מניעה הלכתית להחזיר את הנעליים ולרכוש אותם שוב בהנחה.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר רכשת נעליים עם פגם הרי זה מום במקח והמקח בטל ולכן מותר לך להחזיר. ואח"כ אין מניעה לרכוש אותם בהנחה. העובדה שאתה מסכים לוותר על המום כאשר אתה רוכש בהנחה לא מחייב אותך להשאיר אותם בידך במחיר שלפני ההנחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במידה ולא היה פגם במוצר כך שלא היה מקום להגיד מקח טעות או מום במקח וכדו' אלא שראה את הפרסומת של המבצע תוך 14 יום מהרכישה יוכל להחזיר ולרכוש שוב?

  2. מותר להחזיר תוך 14 יום גם אין סיבה כלל כיון שזה התנאי מראש, ולכן גם אם רואה מבצע בחנות זו או אחרת יכול לבטל ולרכוש שנית.