לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השבת אבידה בספר ששלחו לי

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,
מישהו מהשכונה שלנו בא ואמר לי שהוא מסר לאחי ספר תורני שלטענתו מצא באיזה שהוא מקום בחוץ, במטרה שאקחו.

נגשתי לאחי והוא מסר אותו לידי. זהו ספר עם פירושים והסברים על אחד החומשים ונראה די יפה וערוך די יפה.

כשפתחתי את הספר ראיתי על הכריכה מדבקה עם שם פרטי ושם משפחה, ושהספר ניתן על ידי בית חב"ד שבאחד מערי הצפון בארץ ישראל, ואילו אנו גרים באזור שמכונה גוש דן.

האם לאור הנתונים הנ"ל ישנה עכשיו איזו שהיא נכפפות או אחריות מצדי בעניי'ן השבת אבידה??

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שתברר אצל הנותן איך הגיע הספר לידו, יתכן וקנה אותו במקום שמוכרים ספרים משומשים, או שמצא בגניזה. כיון אנשים מוציאים מהבית גם ספרים במצב טוב, וכיון שאפשר לברר כדאי שתברר.

בהצלחה.