המלצה על מוצר תמורת תשלום

שאלה:

מישהו מעוניין לתת לי חזרה דמי עלויות מוצר שאקנה באתר , בכדי שאני אמליץ עליו באתר שהמוצר טוב, האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן נהנת מהמוצר ואתה כותב דברים נכונים, אין איסור בדבר. ולמרות שאתה מקבל זיכוי כספי הזיכוי ניתן כדי שתמליץ ותאמר את האמת. אם אתה כותב דברים לא נכונים בגלל הפיצוי יש איסור בדבר שאתה מכשיל אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

האיסור לתת המלצה לא נכונה משום איסור גנבת דעת של הלקוחות שיקנו בגללך. אם אתה כותב דברים נכונים שאכן התרשמת אין בכך גנבת דעת, והעובדה שאתה מקבל פיצוי לא אוסר משום גניבת דעת. הבעיה יכולה להיות אם בשל כך שאתה מקבל את המוצר בחינם אתה כותב עליו שבחים ודברים שאינם נכונים שבזה כאמור אתה מכשיל את הרבים, ולמרות שאתה יודע שהמוצר הוא לא טוב, לאחר שקבלת אותו בחינם אתה כבר מוכרח לכתוב עליו דברים טובים גם אם אין הדבר כן. לכן חשוב לדעת אם באמת נראה לך שהמוצר הנ"ל טוב או לכל הפחות שאם תראה שבסופו של דבר הוא איננו טוב לא תכתוב עליו שבחים, צריך לשער בעצמך טוב שתוכל לעמוד בכך.